Askerliği Tecil Etmek İçin Gerekli İşlemler

Merhaba arkadaşlar bu günkü konumuz askerliği tecil etmek için gerekli evraklar ve askerlik için yapılması gereken işlemleri size kısaca atlamak istiyorum. Çünkü bu günlerde yoğun olarak yapılan işlemlerden bir tanesi de askerliği tecil etmek işlemidir. Bildiğiniz üzere 20 yaşına gelen erkeklerin askerliğini yapmaları vatani bir görevdir. Askerliği erteleyebilmek için için en az bir lise kurumundan mezun olmanız şart.Şayet herhangi bir eğitim - öğretim kurumunda okuyorsanız askerliğinizi tecil etmenize gerek yok. Tecil yani askerliği erteleme işlemi mezun olduktan sonra ve askeri görevinizi yerine getirebileceğiniz yaşa geldiğinizde isteğe göre yapılması gereken işlemlerden bir tanesidir.
Askerliği Tecil Etmek İçin Gerekli Evraklar
1. Diplomanın Aslı: Askerliği tecil için herhangi bir eğitim ve öğretim kurumundan mezun olmalısınız. Bu kurum Orta öğretim kurumlarından mezun belgesi olan Lise Diploması veya herhangi bir yüksek öğretimden mezun olduğuna dair belge yani Üniversite Diplomanın aslı gereklidir.
2. Diplomanın 3 adet Fotokopisi: Mezuniyet belgenizin 3 adet fotokopisi tecil işlemi için gereklidir.
3. Nüfus Cüzdanı: Tecil işlemi için ve askerlik şubesine giriş için kimliğinizi yanınızda bulundurmalısınız.
Askerliği Tecil Etmek İçin Yapılan İşlemler
İlkin askerlik şubesine giriş yaparak sıra için fiş alıyorsunuz. Aldığınız fişle görevli askerlerin sizi yönlendirdiği ek binaya gidiyorsunuz. Sıra size geldiğinde Kimliğiniz ve Diplomanızın aslını gişe memuruna  veriyorsunuz. Memurun size verdiği formları doldurup yan taraftaki görevli komutana imzalatıyorsunuz. İmazalatığınız evrakları gişe memuruna veriyorsunuz. Gişe memuru evrakları toparlayıp zımbaladıktan  sonra sağlık durumunuz için sizi Aile hekimine gönderiyor. Aile hekiminin muayene ettiğine dair evrakları imza ve kaşeyle onayladıktan sonra askerlik şubesine geri geliyorsunuz. Gişe memurunun yanına gidiyorsunuz. Size askerlik tecil formunu veriyor ad soyad imza tarih atıktan sonra yine görevli komutanın yanında imzalattıktan sonra bir ekini gişe memuruna verip diğer ekini yani askerlik tecil belgenizi yanınıza alıp gönül rahatlığıyla askerlik şubesinden ayrılıyorsunuz. :)

Post a Comment

Yorum Kuralları :

*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.

*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.

*Bir Google Hesabınız yoksa "Yorumlama Biçimi" seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.

*Facebook üzerinden yorum yapmak istiyorsanız eğer, sağ kısımda "Blogger, Facebook, Disqus" olan kısımdan Facebook ya da Disqus kısmını seçiniz ve ardından yorum yapabilirsiniz

Daha yeni Daha eski