Sosyodrama - Toplumsal Oyun

Sosyodrama - Thenejdets.Com
Sosyodrama uzman kişinin nezaretinde bir gruptaki bireylerin yaşanan ya da ortak bir sosyal problemle ilgili önemli rolleri paylaşarak izleyiciler önünde gerçek bir tiyatro sahnesinde olduğu gibi oynamalarıdır. Sosyodramanın  amacı;bireylerin toplumsal beceriler yönünden gelişmelerini sağlamak ve sosyal ilişkilerde karşılaştıkları çeşitli sorunları gidermektir.
Sosyodrama, izleyici bir grup karşısında kendisine verilen rolü oynayan bir oyuncular grubundan oluşur. Çeşitli  toplumsal boyutu olan bir problem ele alınıp bir kaç kişi tarafından dramatize edilir. Rolleri oynayan kişilerden her biri, tespit edilen problem ya da konunun ilgili tiplerini temsil ederler. Örneğin; bayramlaşma merasimleri geleneksel kültürde veya modern kültürde aile ortamı gibi konular sosyodrama içerisinde ele alınabilir.
Aslında bir çok kişi  sosyodrama ve psikodramayı karıştımaktadır. Bu nedenle sosyodramada asıl konu grub olduğu bilinilmeli. Burada bir grubun sosyal bir problemi  veya konuyu dramatize ederken, psikodramada kişisel sorunlara yönelmektedir, amaç bireyin kendini oynarken tanımasıdır.

Post a Comment

Yorum Kuralları :

*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.

*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.

*Bir Google Hesabınız yoksa "Yorumlama Biçimi" seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.

*Facebook üzerinden yorum yapmak istiyorsanız eğer, sağ kısımda "Blogger, Facebook, Disqus" olan kısımdan Facebook ya da Disqus kısmını seçiniz ve ardından yorum yapabilirsiniz

Daha yeni Daha eski