Batak İhaleli Nasıl Oynanır

İhaleli Batak Nasıl Oynanır - Thenejdets.com
Batak oynu en büyükten A, K, Q, J , 10,9....3, 2 doğru küçülür. Bu kartlar Karo, Kuma Maça,ve Sinek olmak üzere 4 farklı kategoriye ayrılıp her kategoriden toplam 13 tane kart vardır. Batak oynunda toplam 52 kart bulunmaktadır. İhaleli batak ta oyun onanırken normal de 4 oyuncuyla ve her bir oyuncuya 13 kart dağıtılarak oyun başlanır. Kartlar dağıtıldıktan sonra ihale başlanır.İlk kartı alan kişiden baslıyarak sırasıyla son kartı dağıtan kişiye doğru ihaleye girilir. İhale kuralı tek seferde döner en az 4 alır istenilir. İhaleye girmek için ihaleyi büyütmek gerekmektedir. İhaleyi alan istediği kart grubunu (karo, maça, sinek ve kupa) kartlarından birini koz olarak seçer. Bu kuralları anlatıktan sonra oynun nasıl oyanandığına geçelim.

  1. Oynu ihaleyi alan başlatır.Ve kartlar atılırken atılan kart yükseltilmelidir.Atılan kartı yükseltemediğinde o kategoriden bir kart atılır, o da yoksa koz atılır.
  2. Oyunda küçük alırları iş etmek için dürtme denilen bir taktik kulanılır.
  3. Blöf yapılarakta küçük kağıtlar iş olur.
  4. Oyunda çiz denilen kurallada değinelim çiz normalde 9 sayıdır. bir çiz dediğinde gösterge sıfırlanır. Oynu çizen ve alır olarak en an dokuz almak zorunda diğerleri de en çoktan aza doğru alırlara göre sıralanılır. diyelim ki diğer oyuncular aynı sayıda alır aldılar. onların sıralaması için geçmişteki göstergeye bakılır. Diyelimki çiz okuyan alamadı oynun sonuncusu olur. ve en çok alırı alan birinci olur.
Genel olarak oyun kuralları böyle eksik veya merak ettiğiniz bir şey varsa yorum kısmında sorabilirsiniz. İyi oyunlar

Post a Comment

Yorum Kuralları :

*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.

*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.

*Bir Google Hesabınız yoksa "Yorumlama Biçimi" seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.

*Facebook üzerinden yorum yapmak istiyorsanız eğer, sağ kısımda "Blogger, Facebook, Disqus" olan kısımdan Facebook ya da Disqus kısmını seçiniz ve ardından yorum yapabilirsiniz

Daha yeni Daha eski