Yiyecek İçecek Hizmetlerinde Çalışacak Elemanlarda Aranılan Özelikler ( Gastronomi )

Öncelikle yiyecek ve içecek hizmetlerinde çalışan birey ve ya elemanlarda bulunan özeliklere geçmeden bu meslek hakkındaki bir terim hakkında bilgilendirmek istiyorum. Yani gastronomi terimine bir açıklama getirelim.
Gastronomi;Öncelikle insanın yapıp ettiği her şey, söyledikleri ve davranışları, ilişkileri, becerileri kısacası insanın yaptıp söylediği etkilediği her şey kültürdür. Gastronomi ise insanın yaptığı yemek ile kültür arasındaki bağı kuran bir disiplindir. Gastronomi hijenik olarak ve insan sağlığını tehlikeye atmadan insanın göz ve damak zevkini amaç edinen ve bu süreci  çalışma konusu edinen bir disiplindir. Bu alana ilgi gösteren birey, genç ve öğrencilerde bulunulması gereken özelikleri aşağıda sıralamışım. Güzel eğlenceli ve zevkli bir bölümdür. Tavsiye ederim.

Meslek Elemanlarında Aranan Özellikler

Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında yer alan meslekleri seçecek kişilerin mesleklerin gerektirdiği niteliklere sahip olması, çalışma hayatındaki başarılarında önemli olacaktır.

Yiyecek içecek sektöründe çalışmak isteyenler;

ü  Yiyecek-içecekle ilgili konulara ilgi duyan,

ü  Tat ve koku alma duyumları gelişmiş,

ü  Temiz, titiz, dikkatli çalışan,

ü  Sorumluluk sahibi,

ü  Hızlı hareket edebilen,

ü  Planlama ve uygulama yeteneğine sahip,

ü  İş güvenliğine dikkat eden,

ü  Araştırmacı ve yaratıcı,

ü  İnsanlarla iyi iletişim kurabilen,

ü  Düzgün bir fiziksel yapı ve istenen boy ve kiloya sahip olan kişiler olmalıdır.



Post a Comment

Yorum Kuralları :

*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.

*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.

*Bir Google Hesabınız yoksa "Yorumlama Biçimi" seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.

*Facebook üzerinden yorum yapmak istiyorsanız eğer, sağ kısımda "Blogger, Facebook, Disqus" olan kısımdan Facebook ya da Disqus kısmını seçiniz ve ardından yorum yapabilirsiniz

أحدث أقدم