Plankton Nedir

Plankton Nedir - Thenejdets.Com
Plankton suda yaşamını sürdüren tek hücreli canlılar olarak bilinir. Hareket etmeleri için akıntıya ihtiyaç duyan mikroskobik bir canlıdır. Bazı bilim adamları deniz anaları ve kopmuş yosunlara da plankton diyorlar. Bunlardan bitkisel olanlara fitoplankton, hayvansal olanlaraysa zooplankton olarak adlandırılır. Planktonlar göllerde, akarsularda, denizlerde ve bazı şartlarda buzullarda da bulunulduğu bilinmekte olup dünyadaki fotosentezi büyük bir kısmını onlar yapar. Bu sayede oksijen üretmeleri bakımından önemlidir. Dünyadaki diğer oksijeni ise bitkiler sağlar.
Oysaki biz planktonu süngerbob çizgi dizisinden tanıdığımız kadarıyla biliyoruz. Onun çöplüklerde türeyen bir mikroorganizma yani bir mikrop olarak gördük. Planktonla ilgili akıllarda kalan tek şey kötü pis bir yaratık. Demek ki çizgi dizilerde canlı ve cansız varlıklara atfedilen özelikleri fazla dikkate almamamız gerekiyor :) Bir daha ki yazımızda görüşmek üzere sağlıcakla kalınız.

Post a Comment

Yorum Kuralları :

*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.

*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.

*Bir Google Hesabınız yoksa "Yorumlama Biçimi" seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.

*Facebook üzerinden yorum yapmak istiyorsanız eğer, sağ kısımda "Blogger, Facebook, Disqus" olan kısımdan Facebook ya da Disqus kısmını seçiniz ve ardından yorum yapabilirsiniz

Daha yeni Daha eski