İnsomnia Nedir?

İnsomnia Nedir - Thenejdets.Com
İnsomnia terimi, bir belirti. Yani kişinin yeterli süre ve kalitede uyuyamaması haliyle ilgili yakınmaları belirtmek için kullanılır. Bir kişinin insomnia'ya yakalanıp yakalanmadığını belirlemek neredeyse her zaman öznel bir kararla gerçekleşir. İnsomnia'dan yakınan pek çok insan, bir uyku laboratuarında incelendiği zaman gayet normal bir uyku yeteneği gösterir. Öte yandan insomnia yakınması olmayan insanlar , ayırt edilebilir uyku bozuklukları gösterebilir(trincler,1988)
İnsomnia'nın şaşırtıcı bir özelliği , insanların uğradıkları uyku kaybını olduğundan fazla değerlendirdiklerinin görülmesidir. Kendilerinde insomnia olduğunu düşünen insanların uyku durumlarının gözlemlediği bir araştırma , bunların yaklaşık yarısının gece boyunca sadece 30 dakika kadar uyanık kaldıklarını göstermiştir. Sorun bazı insanların sadece uyanık oldukları süreyi hatırlamaları ve uyudukları süreyi hatırlamadıkları için uyuyamadıkları düşüncesine kapıldıklarıyla ilgili olabilir. Rahat bir uykunun nasıl gerçekleştirilebileceğine ilişkin bilgi edinmek istiyorsanız TIKLAYINIZ.

Post a Comment

Yorum Kuralları :

*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.

*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.

*Bir Google Hesabınız yoksa "Yorumlama Biçimi" seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.

*Facebook üzerinden yorum yapmak istiyorsanız eğer, sağ kısımda "Blogger, Facebook, Disqus" olan kısımdan Facebook ya da Disqus kısmını seçiniz ve ardından yorum yapabilirsiniz

Daha yeni Daha eski