Baz İstasyonu Bileşenleri

Telefonun şebekeye bağlı kalması için ona yakın bir baz istasyonu bulunması gerekir. Baz istasyonunun üstünde telefonun istasyonla iletişim sağlaması için GSM anteni ve baz istasyonunun diğer baz istasyonlarla veya sinyal toplmama merkezleriyle iletişim sağlaması için kullanılan minilink antenleri (davul) bulunur.
  
Antenlerden çıkan kablolar direğin veya istasyonun bulunduğu binanın hemen yakınında bulunan container'e girer. Container'in içinde RBS denilen istasyonun işini yapmasını sağlayan sistem ve elektrik kesilmesi durumunda istasyonu 6 saat veya daha fazla idare edebilecek bir güç kaynağı bulunur.


RBS'lerde CDU, TRU, PSU, DXU, ECU kısımları bulunur.
DUANCO (Combinig and Distributing Unit) : Antenler ile TRU arasında bulunan arabirimdir. Sinyaller kullanıladan önce burada filitrelenir.

COBA (TransReceiving Unit) : kendilerine verilmiş olan frekansı (kanalı) 8 zaman dilimine böler. Bunun avantajı 1'i kontrol kanalı olmak üzere 7 kişiyi aynı anda konuşturabilmesidir. Bazı RBS'ler 6 TRU kapasiteli olabilir bu da 42 kişinin aynı anda konuşması demektir.

DXU (Distributing Unit) : BSC ile arabirim sağlar. TRU'lar için BSC linklerinden aldığı trafik dilimlerini düzenler. Senkronizasyon bilgilerini alır. Donanımla ilgili bilgileri saklanır.

PSU (Poer Supply Unit) : 220 VAC'yi +24 VDC'ye çevirir.

ECU (Energy Control Unit) : Güç kısmını düzenler ve kontrol eder.

Post a Comment

Yorum Kuralları :

*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.

*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.

*Bir Google Hesabınız yoksa "Yorumlama Biçimi" seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.

*Facebook üzerinden yorum yapmak istiyorsanız eğer, sağ kısımda "Blogger, Facebook, Disqus" olan kısımdan Facebook ya da Disqus kısmını seçiniz ve ardından yorum yapabilirsiniz

Daha yeni Daha eski